Top
معرفی کسب و کار

انواع روکش دندان و نحوه اجرای آنها

شهریور ۲۲, ۱۴۰۱ 3۰125

برای بسیاری از افراد داشتن دندان های آسیب دیده یا تغییر رنگ یافته می تواند تاثیر منفی بگذارد. به طور معمول افرادی که دندان هایشان شکسته یا رنگ آنها از سفید تغییر کرده است، از اعتماد به نفس کمی نیز برخوردارند و توانایی صحبت کردن و ابراز وجود در جمع را ندارند. استفاده کردن از روکش های دندانی می تواند این اعتماد به نفس از دست رفته را به آنها بازگرداند. روکش های دندانی به بهبود ظاهر دندان ها کمک می کند برای مثال دندانی هایی که لکه دار شده اند، بریده شده اند و ناهموار شده اند جزو مواردی هستند که با استفاده از روکش ها تغییرات بسیاری پیدا می کنند.

روکش دندان چیست؟

روکش های دندانی مواردی هستند که به صورت سفارشی برای هر فرد ساخته می شوند و به صورت جداگانه بر روی دندان ها متصل می شوند. به طور کلی روکش های دندانی برای پنهان کردن نواقص یا اصلاح آسیب های دندانی ساخته می شوند، برخی از مواردی که روکش های دندانی می توانند آن را برطرف کنند عبارتند از:

  • لکه های ایجاد شده بر دندان
  • دندان های تغییر رنگ پیدا کرده
  • شکستگی کوچک دندان ها
  • کج بودن دندان ها
  • از بین بردن شکاف بین دندان ها

روکش های دندانی کمک می کنند تا ظاهر دندان های افراد بهبود پیدا کنند. استفاده از روکش های دندانی جزو یکی از روش های طولانی مدت و ماندگار برای افرادی است که قصد بهبود رنگ دندان هایشان را دارند. همچنین افرادی که به سایر روش ها و لوازم دندانپزشکی حساسیت دارند نیز می توانند از روکش های دندانی استفاده کنند. بیشتر مواقع حساسیت افراد نسبت به سفید کردن دندان ها یا بلیچینگ و یا ارتودنسی ها ایجاد می شود.

در طول فرآیند نصب روکش های دندانی، دندانپزشک ممکن است کمی از مینای دندان (که بخش بیرونی و قابل مشاهده دندان است) را تراش دهد. به همین علت است که اگر فردی روکش های دندانی را استفاده کند و بر روی دندان هایش بگذارد، دیگر نمی تواند آن را بردارد و باید همیشه از آنها استفاده کند.

انواع روکش ها

به طور کلی روکش ها دو نوع دارند، یکی کامپوزیت بر پایه رزین و دیگری پرسلن. هر کدام از این نوع روکش ها با توجه به نیاز و مشکل فرد استفاده می شود. انتخاب نوع روکش باتوجه به مشاوره دندانپزشک و نظر خود بیمار انجام می شود. برای شناخت بیشتر این دو نوع روکش ادامه مطلب را دنبال کنید.

روکش پرسلن

روکش های پرسلن مانند یک کلاه محکم اما نازک هستند. این روکش ها به گونه ای طراحی شدند که دندانپزشک می تواند آنها را در قسمت بالایی و کناری دندان قرار دهد. برای چسباندن این روکش ها لازم است تا بخشی از مینای دندان توسط دندانپزشک تراش داده شود. روکش های پرسلن به طور معمول یک رنگ مشابه دندان های اصلی دارند اما هر فرد با توجه به سلیقه خود می تواند رنگ آنها را کمی سفیدتر و درخشان تر انتخاب کند.

روکش کامپوزیت

روکش های کامپوزیت، چیزی شبیه به روکش های پرسلن هستند. کامپوزیت مورد استفاده در این نوع، بر پایه کامپوزیت رزین هستند. البته این نوع کامپوزیت به نسبت روکش پرسلن قیمت و هزینه کمتری دارند. همچنین به نسبت روکش های پرسلن نیاز به تراشیدن بخش کمتری از مینای دندان دارند. حتی در برخی از موارد ممکن است اصلا نیازی به تراشیدن مینای دندان نباشد. نکته قابل توجه این است که روکش های کامپوزیت در صورت آسیب دیدن، به نسبت روکش های پرسلن راحت تر جایگزین و تعویض می شوند.

کسب اطلاعات بیشتر: انواع کامپوزیت دندان

تفاوت بین روکش، تاج دندانی و ایمپلنت چیست؟

روکش های دندانی، تاج دندانی و ایمپلنت دندان همگی می توانند به دندان ها ظاهری بهتر و زیباتر را هدیه کنند. با این حال میان آنها تفاوت های بسیاری وجود دارد. اشخاصی قصد زیباتر کردن دندان های خود را دارند، خوب است تفاوت ها و شباهت های این موارد را بدانند و با توجه به موقعیت خود بهترین انتخاب را انجام دهند. یکی از تفاوت های عمده ای که میان روکش ها، تاج های دندانی و ایمپلنت ها وجود دارد، ناحیه ای از دندان است که هریک از آنها رویش قرار می گیرد.

روکش های دندانی به طور عمده قسمت های جلویی دندان را می پوشانند در حالی که تاج های دندانی کل اطراف دندان ها را از جمله جلو، پشت و همه طرف ها. در نتیجه دندانپزشکان برای ترمیم کردن دندان های شکسته از تاج های دندانی استفاده می کنند تا کاملا بتوانند از تمام جوانب دندان حمایت کند. همچنین دندان هایی که به طور ژنتیکی رشد کمتری نسبت به دیگر دندان ها دارند نیز می توانند از تاج های دندانی استفاده کنند. تاج های دندانی همچنین می توانند موجب تقویت دندانی که بر روی آن نصب شده اند، بشوند. با نصب تاج، دندان اصلی مقاوم تر شده و احتمال آسیب دیدن آن کاهش پیدا می کند.

البته ایمپلنت ها نیز وجود دارند که اساسا از پیچ و مهره ساخته شده اند. این ساختارها برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته استفاده می شوند. ایمپلنت ها برای محکم شدن در جای خود، در استخوان فک، جای گذاری می شوند. در صورتی که دندانپزشک تشخیص بدهد، برای فرد ممکن است از ایمپلنت دندان استفاده کند و پس از آن از تاج های دندانی بر روی ایمپلنت ها استفاده کند. برای دندان هایی که آسیب بسیاری دیده باشند، از ایمپلنت دندانی برای محکم کردن جای تاج استفاده می شود. این روش برای مواقعی قابل استفاده است که دندان به طور کامل از دست رفته باشد و یا به گونه ای پوسیده یا شکسته باشد که دیگر قابل ترمیم کردن نباشد.

به طور کلی دندانپزشکان از تاج دندان برای ترمیم کردن دندان هایی استفاده می کنند که به شدت آسیب دیده باشند در حالی که ایمپلنت ها جایگزین دندان های از دست رفته می شوند. روکش ها نیز برای بهبود آسیب های جزئی و ظاهری استفاده می شوند.

کسب اطلاعات در مورد ایمپلنت دندان: مشاهده فیلم اجرای ایمپلنت دندان

فرآیند نصب و انجام روکش ها

فرآیند نصب کردن روکش ها با توجه به نوع روکش متفاوت است. نحوه نصب آنها به شرح زیر می باشد:

مراحل نصب روکش پرسلن

برای نصب کردن روکش های پرسلن، دندانپزشک ابتدا بخشی از مینای دندان اصلی را می تراشد. و از دندان ها قالب می گیرد تا بتواند روکش های پرسلن را به صورت سفارشی برای هر فرد بسازد. پس از تکمیل شدن و سفت شدن قالب دندان، این قالب را به محل ساخت پرسلن میفرستند تا روکش های پرسلن را آماده کنند. تا زمانی که روکش های پرسلن آماده شوند، دندانپزشک تعدادی روکش موقت بر روی دندان ها جایگذاری می کند تا دندان های تراش یافته آسیب نبینند.

پس از ساخته شدن روکش ها فرد برای بار دوم به دندانپزشکی مراجعه می کند. در این مراجعه دندانپزشک رنگ و اندازه روکش های ساخته شده را بررسی می کند و در صورت لزوم تغییراتی را اعمال می کند. پس از آن دندانپزشک روکش های مناسب را با چسب به دندان می چسباند. پس از چسباندن روکش پرسلن، دندانپزشک چکاپ کاملی انجام می دهد تا مطمئن شود که مشکلی وجود ندارد.

روکش کامپوزیت بر پایه رزین

برای نصب کردن روکش های کامپوزیت، دندانپزشک ابتدا دندان های اصلی را کاملا تمیز می کند و در صورت نیاز بخشی از مینای دندان را تراش می دهند. بعد از اینکه دندان ها کاملا تمیز شدند و آماده برای جایگذاری روکش شدند، دندانپزشک مواد کامپوزیت را بر روی دندان می گذارد و آن را شکل می دهند. همچنین دندانپزشکان رنگ کامپوزیت را طوری انتخاب می کنند که بیشترین شباهت را به دندان های اصلی داشته باشد. پس از جای گذاری مواد کامپوزیت، دندانپزشک از نور مخصوص برای سفت کردن آن استفاده می کند. زمانی که کامپوزیت سفت شده است، دندانپزشک بررسی می کند که تمام قسمت های کامپوزیت سالم باشد و هیچ لبه تیزی نداشته باشد. پس از چکاپ کامل فرد می تواند مطب دندانپزشک را ترک کند.

مراقبت های لازم برای روکش ها

 

در صورتی که پس از اتمام فرایند نصب روکش هرگونه احساس ناخوشایندی داشتید، می توانید به دندانپزشک مراجعه کنید و از او بخواهید تا مشکل را برطرف کند. زمانی که فردی روکش های خود را نصب می کند نیاز دارد یکسری موارد را رعایت کند تا عمر روکش ها افزایش یابد و این روکش ها آسیبی نبینند. برخی از این موارد عبارتند از:

 

  • اجتناب از خوردن نوشیدنی های قندی، قهوه و چای
  • گاز گرفتن اجسام سفت و سخت
  • جویدن ناخن
  • دندان قروچه
  • باز کردن وسایل با دندان
  • و غیره

 

با رعایت کردن مراقبت های لازم و توصیه شده توسط دندانپزشک، روکش ها می توانند تا حدود ده سال عمر کنند. توجه داشته باشید که دندانپزشکان به طور عمده پس از اتمام فرآیند نصب روکش، خودشان مراقبت های لازم را برای بیمار توضیح می دهند؛ اما اگر چنین اتفاقی نیوفتاد، فرد می تواند تمام مواردی که مد نظرش است را از دندانپزشک بپرسد و جای هیچگونه ابهامی باقی نگذارد.

معرفی کلینیک دندانپزشکی

برای استفاده ار روکش های دندانی می توانید از کمک دندانپزشکان خوب کلینیک سفید صدفی استفاده کنید. برای شروع فرآیند درمانی، ابتدا می توانید یک جلسه مشاوره رایگان با دندانپزشکان کلینیک سفید صدفی داشته باشید و پس از قطعی شدن تصمیم خود، نصب روکش  را در حضور دندانپزشکان کلینیک ما انجام دهید. جهت رزرو نوبت مشاوره رایگان خود می توانید با شماره ۰۲۱۸۸۸۸۱۹۸۴ تماس بگیرید.

آدرس سایت: کلینیک دندانپزشکی سفید صدفی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×