ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

کامپوزیت ماده ای با ترکیب رزین های پلیمری و مواد معدنی است که بهترین دکتر کامپوزیت در تهران برای ترمیم دندان ها، ترمیم سوراخ ها، شکستگی ها و ترمیمات زیبایی استفاده می کند. این ماده قابلیت اجرا و انعطاف پذیری دارد و می تواند به شکل دندان ها تنظیم شود. کامپوزیت مقاومت بالایی در برابر فشار و خوردگی دارد و به طور طبیعی با دندان ها هماهنگ می شود. در این مقاله ما تمام سعی خود را به کار گرفتیم تا اطلاعات کلی درباره کامپوزیت را در اختیارتان قرار دهیم، با این وجود در صورتی که نیازمند اطلاعات دقیق تری هستید، پیشنهاد می کنیم از مجله دندانپزشکا دیدن کنید تا هم اطلاعات موردنیاز را دریافت کنید و هم لیست دندانپزشکان را بیابید.

ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

انواع کامپوزیت دندان

انواع کامپوزیت دندان عبارتند از:

  • کامپوزیت نانو هیبرید: این نوع کامپوزیت دارای ذرات نانو بوده و خواص بهتری نسبت به کامپوزیت های سنتی دارد. همچنین، قابلیت پالیش و تطبیق رنگ با دندان طبیعی را نیز دارا است.
  • کامپوزیت میکرو هیبرید: این نوع کامپوزیت دارای ذرات میکرو بوده و خواص متوسطی دارد. این نوع کامپوزیت معمولا در مواردی استفاده می شود که قابلیت پالیش و تطبیق رنگ بالا اهمیت زیادی ندارد.
  • کامپوزیت فلوئورید: کامپوزیت فلوئورید دارای فلوئورید استانسیوم بوده و خواص مقاوم در برابر فشار حرارتی و انقباض را دارد. این نوع کامپوزیت معمولا در مواردی استفاده می شود که نیاز به مقاومت در برابر تغییرات حرارتی بالا را داشته باشد.
  • کامپوزیت های ترمیمی: این نوع کامپوزیت ها برای ترمیم دندان های پوسیده و شکسته استفاده می شوند. آن ها دارای خواص مکانیکی بالا و قابلیت تطبیق رنگ با دندان طبیعی را نیز دارا هستند.

لازم به ذکر است؛ هر یک از این انواع کامپوزیت دندان، بسته به نیازهای بیمار و شرایط دندان، توسط دندانپزشک انتخاب می شود.

مراحل انجام کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان باید توسط متخصص کامپوزیت انجام شود تا هیچ مشکلی پیش نیاید و نحوره انجام کامپوزیت به شرح زیر است:

۱. آماده سازی دندان: در ابتدا، دندانپزشک باید سطح دندان را برای قرارگیری کامپوزیت آماده کند. این شامل از بین بردن هر نقص یا ترمیم قدیمی، پالپوتومی (اگر لازم باشد) و تمیز کردن سطح دندان می باشد.

۲. انتخاب رنگ: دندانپزشک باید رنگ مناسبی از کامپوزیت برای تطبیق با رنگ دندان طبیعی انتخاب کند. او ممکن است از چندین رنگ مختلف استفاده کند تا بهترین تطبیق را برای دندان بیابد.

۳. اعمال ماده چسبنده: پس از آماده سازی دندان، دندانپزشک ماده چسبنده را به سطح دندان می چسباند. این ماده به عنوان یک پل بین دندان و کامپوزیت عمل می کند و کامپوزیت را به دندان متصل می کند.

۴. لایه بندی کامپوزیت: دندانپزشک لایه های مختلفی از کامپوزیت را بر روی سطح دندان قرار می دهد. هر لایه به طور جداگانه تراکم می شود و با استفاده از نور خاصی به نام نور UV یا نور LED سخت می شود.

۵. شکل دهی و تراکم: پس از قرار دادن همه لایه های کامپوزیت، دندانپزشک شروع به شکل دهی و تراکم کامپوزیت می کند تا به شکل و طرح مطلوب برساند.

۶. سخت شدن: پس از شکل دهی، دندانپزشک نور UV یا نور LED را بر روی کامپوزیت می گذارد تا آن را سخت کند. این فرآیند به عنوان پلیمریزاسیون شناخته می شود و باعث می شود کامپوزیت سفت و محکم شود.

۷. تنظیم و پالیش: در نهایت، دندانپزشک شکل کامپوزیت را بررسی می کند و آن را تنظیم می کند تا با دندان های دیگر به خوبی تطبیق پیدا کند. سپس، کامپوزیت پالیش می شود تا سطح صاف و براقی داشته باشد.

مراحل انجام کامپوزیت دندان

کاندیدای مناسب کامپوزیت دندان

معمولا اکثر افراد می توانند از کامپوزیت دندانی استفاده کنند؛ با این وجود کاندیدای اصلی کامپوزیت عبارتند از:

  1. افرادی که دندان هایشان سوراخ دارند و نیاز به ترمیم دندان دارند.
  2. افرادی که دندان هایشان شکسته یا خراب شده است و نیاز به تعمیر دندان دارند.
  3. اشخاصی که به ترمیمات زیبایی نیاز دارند، مانند ترمیم لبخند، ترمیم رنگ دندان ها و ترمیم شکل دندان‌ها.
  4. کسانی که می خواهند دندان هایشان را به شکل طبیعی و هماهنگ با بقیه دندان ها تغییر دهند.
  5. افرادی که نمی خواهند از مواد مصنوعی مثل آمالگام و پرسلین برای ترمیم دندان استفاده کنند.
آیا کامپوزیت برای دندان ها ضرر دارد؟

کامپوزیت در حقیقت یک ماده غیر سمی است و به طور عمده از مواد رزینی تشکیل شده است که برای ترمیم دندان استفاده می شود. با این حال، در برخی موارد ممکن است برخی از افراد به مواد کامپوزیت حساسیت نشان دهند. علاوه بر این، کامپوزیت ها ممکن است در طول زمان رنگ خود را از دست دهند و نیاز به تعویض داشته باشند. بنابراین، بهتر است با دندانپزشک خود درباره هرگونه مشکل یا نگرانی خاص صحبت کنید.

مزایای کامپوزیت دندانی

کامپوزیت مزایای بسیاری دارد که برخی از مهم ترین آن ها به صورت زیر می باشد:

تطابق رنگ: کامپوزیت قابلیت تطابق با رنگ دندان ها را دارد، بنابراین پس از ترمیم، دندان ها به طور طبیعی و زیبا به نظر می رسند.

قابلیت اجرا و انعطاف پذیری: این ماده قابلیت اجرا و تنظیم به شکل دندان ها را دارد، بنابراین می توان آن را به شکل دلخواه تغییر داد.

مقاومت در برابر فشار و خوردگی: کامپوزیت دارای مقاومت بالا در برابر فشار و خوردگی است، بنابراین پس از ترمیم دندان به خوبی قادر به تحمل فشار و خوردگی است.

هماهنگی با دندان ها: کامپوزیت با دندان ها هماهنگ است و به طور طبیعی با آن ها ادغام می شود، بنابراین تفاوت قابل توجهی بین دندان و ترمیم کامپوزیتی به چشم نمی آید.

زمان ترمیم کوتاه: ترمیمات با استفاده از کامپوزیت به سرعت انجام می شود و نیاز به چند جلسه در مطب دندانپزشکی ندارد.

عدم نیاز به حفره بزرگ: برای ترمیم با کامپوزیت، نیاز به حفره بزرگ در دندان وجود ندارد و تنها قسمت تخریب شده ترمیم می شود.

احساس طبیعی: کامپوزیت دارای احساس طبیعی است و با دندان ها هماهنگ است، بنابراین بر خلاف مواد دیگر مانند آمالگام، حساسیت و عدم راحتی در دهان کاربر را ایجاد نمی کند.

مزایای کامپوزیت دندانی

کلام آخر

ممنون از شما دوستان عزیز که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید؛ سایت دندانپزشکا بهترین مرجع برای اطلاع رسانی درباره حفظ، نگهداری و زیبایی دندان ها می باشد؛ از این رو برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از سایت دندانپزشکا (dandanpezeshka.com) دیدن فرمایید و در این مقاله ما تنها توانستیم اطلاعات جزئی در رابطه با سوال: ماندگاری و طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟ در اختیارتان قرار دهیم و برای کسب اطلاعات بیشتر، ثبت انتقاد و یا پیشنهاد می توانید به سایت دندانپزشکا مراجعه کنید. همچنین در صورتی که کامپوزیت انجام داده اید و راضی هستید، لطفا پزشک خود را در کامنت به ما معرفی کنید.

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x