دکتر پوست چه قرص‌های برای جوش صورت تجویز می‌کند؟

جوش صورت یا همان آکنه یک بیماری پوستی است که بیشتر در نوجوانان و بزرگسالان دیده می‌شود. این عارضه پوستی زمانی ایجاد می‌شود که فولیکول‌های مو با چربی و سلول‌های مرده پوست مسدود می شوند. آکنه می‌تواند به صورت جوش‌های سرسیاه، برآمدگی‌های قرمز و سرسفید ظاهر شود. دلایل زیادی برای جوش صورت وجود دارد از جمله عدم تعادل هورمونی، پوست چرب، شرایط پزشکی، کم خوابی و غیره.

آکنه ممکن است به صورت جوش التهابی، جوش هورمونی، یا جوش کیستیک ایجاد شود. هر کدام از این عارضه‌های پوستی می‌توانند به نوبه خود باعث شرم و ناراحتی فرد شوند. اگر محصولات بدون نسخه و داروهای خانگی را امتحان کرده‌اید که جواب نمی‌دهند، ممکن است به فکر درمان‌های جوش صورت با نسخه باشید. تنها با یک بار مراجعه به متخصص پوست، آنها احتمالاً برنامه‌ای را برای کمک به درمان باکتری‌های عامل آکنه و جلوگیری از زخم آکنه برای شما تجویز می‌کنند.

این درمان‌ها یا به صورت یک محلول موضعی یا یک داروی خوراکی به روتین مراقبت از پوست شما اضافه می‌شوند. از آنجایی که بسیاری از افراد آکنه شدید و مداوم را تجربه می‌کنند، گاهی اوقات سطح بالاتری از داروهای جوش صورت یا درمان قوی‌تری لازم است. محصولات بدون نسخه در مورد جوش صورت کیستیک شدید یا زمانی که جوش به طور خاص در سال‌های بزرگسالی ایجاد می‌شود، چندان موثر نیستند. همراه ما باشید تا در ادامه رایج‌ترین درمان‌های تجویز شده برای جوش صورت توسط متخصصین پوست و مو در تهران (https://doctoreto.com/doctors/speciality/dermatologist/city/tehran) را بررسی نماییم.

داروهای موضعی مورد استفاده در درمان جوش صورت

برای درمان آکنه، از داروهای به اشکال مختلفی استفاده می‌شود. برخی از داروها به شکل موضعی مورد استفاده قرار می‌گیرند و برخی دیگر به صورت قرص یا کپسول در دسترس هستند.

درمان‌های موضعی جوش صورت

داروها به شرح زیر هستند:

رتینوئیدها

هنگامی که رتینوئیدها به صورت موضعی روی پوست استفاده می‌شوند، منافذ شما را باز کرده و تشکیل اسکار (بافتی که مانند جای زخم است) جوش را کاهش می‌دهند. یک رتینوئید موضعی همچنین برای جلوگیری و سرعت بخشیدن به روند بهبود جوش‌های سرسیاه، سرسفید و لکه‌های ملتهب عمل می‌کند. با رتینوئیدها به عنوان درمان موضعی، پوست شما ممکن است قرمزی و لایه برداری را تجربه کند. اگر این اتفاق افتاد، از یک مرطوب کننده برای جبران این اثرات استفاده کنید. علاوه بر این، رتینوئیدها پوست شما را در برابر نور خورشید آسیب‌پذیرتر می‌کنند، بنابراین برای جلوگیری از این خطر، رتینوئیدهای خود را در شب استفاده کنید. نمونه‌هایی از ریتینوئیدها عبارتند از:

  • ترتینوئین
  • تازاروتن
  • دیفرین

آنتی بیوتیک‌ها برای از بین بردن قرمزی جوش صورت

آنتی بیوتیک‌ها قرمزی پوست را کاهش می‌دند و شروع به از بین بردن باکتری‌های اضافی پوست می‌کنند. آنتی بیوتیک‌ها به تنهایی توصیه نمی‌ شوند، بلکه باید در کنار بنزوئیل پراکسید استفاده شوند. دلیل این امر این است که اگر به تنهایی از آنتی بیوتیک استفاده کنید ممکن است پوست شما نسبت به آنتی بیوتیک مقاومت پیدا کند. در نتیجه مصرف آن بی‌فاید خواهد بود. برخی از آنتی‌بیوتیک‌های مصرفی برای از بین بردن جوش صورت به شرح زیر هستند:

اریترومایسین

تتراسایکلین

مینوسیکلین

داکسی سایکلین

آزلائیک اسید درمان موضعی تورم و قرمزی  آکنه

کرم آزلائیک اسید برای از بین بردن آکنه استفاده می‌شود، زیرا تورم و قرمزی پوست را کاهش می‌دهد و گردش سلولی را تشویق می‌کند، بنابراین پوست شما به سرعت بهبود می‌یابد و جای زخم را به حداقل می‌رساند. این دارو با کاهش تولید کراتین عمل می‌کند که در مقادیر بیش از حد می تواند منجر به ایجاد جوش شود. اسید آزلائیک هم پوست شما را خشک می‌کند، بنابراین حتما آن را همراه با یک مرطوب کننده استفاده کنید.

اسید سالیسیلیک برای از بین بردن سلول های مرده

اسید سالیسیلیک با حل کردن سلول‌های مرده پوست که منافذ شما را در پوست می‌بندند و باعث ایجاد آکنه می‌شوند، عمل می‌کند. خاصیت لایه برداری آن باعث ایجاد سلول‌های جدید در پوست می‌شود. اسید سالیسیلیک می‌تواند به شکل ژل، لوسیون، پماد، صابون یا محلول باشد. قدرت هر کدام متفاوت است، بنابراین بدون تجویز دکتر پوست و مو از آن استفاده نکنید.

داپسون برای درمان التهاب پوست صورت

داپسون یک عامل ضد التهابی بسیار موثر است. همچنین ژل داپسون که دارای خواص ضد میکروبی است، باکتری‌های ایجاد کننده جوش را در پوست پاک می‌کند و همزمان التهاب ناشی از آکنه را کاهش می‌دهد. این دارو بیشتر برای درمان آکنه‌های خفیف و آکنه‌های شدید در زنان استفاده می‌شود.

کلاسکوترون درمان هورمونی جوش صورت

کلاسکوترون یک درمان جدید است که با مسدود کردن هورمون‌های آندروژن، جوش صورت را درمان می‌کند. هنگامی که هورمون‌های آندروژن بیش از حد بالا باشد، تولید سبوم افزایش می‌یابد (سبوم روغن موجود در پوست شما است که باعث آکنه می‌شود). کلاسکوترون از تولید چربی اضافی در پوست جلوگیری می‌کند و با این کار تولید جوش‌ها را کاهش می‌دهد.

درمان‌های خوراکی برای جوش صورت

داروهای خوراکی درمان کننده جوش صورت به شرح زیر هستند:

قرص آنتی بیوتیک‌ها

آنتی بیوتیک‌های خوراکی را می‌توان برای درمان جوش‌هایی که با نسخه موضعی رفع نمی‌شوند، آنتی بیوتیک‌های خوراکی با کاهش التهاب و از بین بردن باکتری‌هایی که باعث ایجاد جوش می‌شوند، مشابه آنتی بیوتیک‌های موضعی خود عمل می‌کنند. غلظت آنتی بیوتیک‌های خوراکی بالاتر است و موارد سرسخت‌تر و شدیدتر آکنه را درمان می‌کنند. مجدداً، چهار آنتی بیوتیک اصلی تجویز شده عبارتند از اریترومایسین، تتراسایکلین، مینوسیکلین و داکسی سایکلین.

داروهای ضد بارداری

برای زنانی که به دنبال از بین بردن جوش صورت خود هستند و نیاز به پیشگیری از بارداری دارند، چهار قرص ضد بارداری خوراکی مورد تایید FDA وجود دارد که می‌توانند برای درمان آکنه استفاده شوند. داروهای ضد بارداری خوراکی حاوی هورمون‌های استروژن و پروژسترون هستند. این سطوح هورمون اضافی باعث کاهش سطح هورمون‌های آندروژن در بدن می‌شود. هنگامی که سطح آندروژن پایین باشد، تولید روغن کند می‌شود و احتمال بروز جوش‌ها کمتر می‌شود. چهار داروی تایید شده برای این استفاده خاص عبارتند از

  • Ortho Tri-Cyclen
  • Estrostep Fe
  • Beyaz
  • Yaz

اسپیرونولاکتون

اسپیرونولاکتون یک داروی ضد جوش خوراکی ضد آندروژن است که معمولا برای کاهش سطح فشار خون استفاده می‌شود. با این حال، می‌توان از آن برای مسدود کردن گیرنده‌های آندروژن برای کاهش سطح سبوم در پوست استفاده کرد. هنگامی که تولید روغن کاهش می‌یابد، تعدا جوش‌ها نیز کاهش می‌یابد.

ایزوترتینوئین

ایزوترتینوئین (که بیشتر با نام تجاری قبلی Accutane شناخته می‌شود) یک داروی خوراکی ضد جوش است که برای درمان آکنه شدید استفاده می‌شود. ایزوترتینوئین با کاهش اندازه غدد چربی در پوست عمل می‌کند. غدد سباسه مسئول ایجاد سبوم هستند. سبوم بیشتر با عنوان چربی موجود در پوست شناخته می‌شود که می‌تواند منافذ پوست را مسدود کند و باعث آکنه کیستیک شدید شود. هنگامی که سبوم کنترل می‌شود، جوش‌ها نیز متوقف می‌شوند. در حال حاضر، برندهای موجود برای ایزوترتینوئین به شرح زیر هستند:

  • Absorica
  • Amensteem
  • Claravis
  • Myorisan
  • Sotretm
  • Zenatane

آیا این داروها بدون تجویز پزشک در دسترس است؟

بسیاری از داروهای درمان جوش صورت تخصصی هستند و داروخانه ها بدون نسخه متخصص پوست نمی‌فروشند. توصیه اکید ما این است که فقط تجویز پزشک این داروها را مصرف کنید چون ابتدا باید دلیل و نوع جوش صورت شما مشخص شود و بعد فوق تخصص پوست داروی مناسب را تجویز کند. برای ثبت نوبت اینترنتی از متخصص پوست و مو در سراسر ایران به دکترتو مراجعه کنید. شما می توانید از دکترهای پوست در شهرهای مختلف ایران مانند:  تهران، شیراز، اصفهان، مشهد، کرج، اهواز، کرمان، یزد، گیلان و … نوبت اینترنتی بگیرید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها