درمان قطعی رفلاکس نوزاد
معرفی کسب و کار - سلامت کودکان

۱۰ نکته تغذیه کودک که مادرها نمی‌دانند!

مرداد ۸, ۱۴۰۱ 5۰112

تغذیه کودکان از جمله ضروری ترین مواردی است که والدین می بایست با اصول آن آشنایی داشته باشند. اگر صاحب فرزند هستید و فرزند شما رغبت چندانی به غذا خوردن ندارد، این مقاله برای شما نوشته شده است.به طور کلی کودکان در طول روز می بایست ۵ وعده غذایی سالم داشته باشند تا روند رشد نمو آن به بهترین شکل صورت گیرد. برای آشنایی بیشتر با نکات جزئی تر در تغذیه کودک باید با یک مشاور تغذیه کودک مشورت کنید اما جای نگرانی نیست چرا که ما همه نکات ضروری را در این مقاله برایتان شرح داده ایم، در نتیجه اگر دغدغه تغذیه کودکتان را دارید، تا انتها همراه ما باشید.

رعایت چند نکته مهم در تغذیه کودکان

پیشنهاد می کنیم در این قسمت یک قلم و کاغذ بردارید و یا اگر با گوشی همراهتان این یادداشت را مطالعه می کنید، حتما از نکات اسکرین شات بگیرید، زیرا به جرات می توانیم بگوییم در کمتر جایی به این نکات اشاره شده است.

۱. برنامه ریزی داشته باشید

به یاد داشته باشید که هیچ کاری بدون برنامه ریزی نتیجه مثبت و پایداری نخواهد داشت. بنابراین قبل از اینکه بخواهید اقدامی برای بهبود تغذیه کودک خود انجام دهید، بهتر است از قبل یک برنامه ریزی کامل داشته باشید.

به طور کلی کودکان می بایست هر ۳ الی ۴ ساعت، یک وعده غذایی مقوی و دو میان وعده داشته باشند. توجه داشته باشید که حتما در برنامه غذایی کودکتان مصرف آب و مایعات را بگنجانید.

لازم به ذکر است اگر غذایی که کودک میل می کند، به بدن نرسد و فاقد خاصیت باشد، کودک دچار رفلاکس معده می گردد در نتیجه برای درمان قطعی رفلاکس معده باید با یک متخصص مشورت کنید و اقدامات لازم را انجام دهید.

بهتر است هنگامی که از منزل خارج می شوید، کمی میوه و مواد غذایی فاقد چربی همراه خود داشته باشید تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید.

۲. لطفا سفارشی آشپزی نکنید

بیشتر کودکان دوست دارند غذایی که خانواده می خورند را امتحان کنند. در نتیجه برای همه اعضای خانواده یک میان وعده مقوی درست کنید تا همگی از خوردن آن لذت ببرید.

۳. به اجبار کودک را وادار به غذا خوردن نکنید

مشاور تغذیه کودک

هر چقدر که شما پافشاری به غذا خوردن کنید، کودک هم به همان اندازه از غذا خوردن امتناع می کند. بگذارید خودش تصمیم بگیرد. برای مثال مدام گوشزد نکنید میوه بخور تا مقوی شوی با این کار تنها او را از میوه خوردن دل زده می کنید.

۴. آرام آرام کودک را با غذاهای جدید آشنا کنید

از آنجایی که جوانه چشایی کودک در حال رشد است، نمی توانند به راحتی عطر و طعم غذای جدید را درک کنند. به همین منظور بهتر است خیلی نا محسوس غذاهای جدید را به برنامه غذایی آنان اضافه کنید.

۵. غذای کودک را مزه دارد کنید

خیلی از کودکان طعم هر غذایی را دوست ندارند برای مثال برخی از کودکان به دلیل بی مزه بودن سبزیجات، به خوردن آن ها رغبتی ندارند. حال در این شرایط وظیفه مادر است که با اضافه کردن انواع چاشنی مانند آب لیمو و … آن را خوشمزه کند.

بگذارید کمی راهنمایی تان کنیم : ۹۰ درصد کودکان عاشق سس گوجه فرنگی و ماست خامه ای می باشند.

۶. وعده صبحانه را فراموش نکنید

صبحانه یکی از اصلی ترین وعده های غذایی می باشد که سرشار از فیبر است. سعی کنید تا حد امکان کودک را از خوردن صبحانه محروم نکنید.

۷. بگذارید یک روز کودک آشپز باشد

اگر بدانید با این کار چقدر کودک را علاقه مند به غذا خوردن می کنید، قطعا چند روز در هفته را به این کار اختصاص خواهید داد. برای مهیج کردن آشپزی می توانید آن را به فروشگاه ببرید و بگذارید مواد غذایی مربوطه را خود کودک انتخاب کند.

۸. مصرف فست فود را کاهش دهید

فست فود تنها پوکی استخوان و تضعیف عضلات را برای کودکان به همراه دارد. حال برای تنوع می توان هر چند ماه یک بار خودتان در منزل فست فود درست کنید، اما تا جایی که می توانید، سعی کنید کودک را به خوردن فست فود و غذاهای آماده بیرون عادت ندهید.

۹. در تهیه وعده غذایی کمی خلاقیت داشته باشید

درمان قطعی رفلاکس معده

حتی پیش آمده که خود ما گاهی اوقات به غذاهای خوش رنگ و لعاب رغبت بیشتری داریم. حال که تصمیم دارید هیجان غذا خوردن را برای کودک بیشتر کنید، بهتر است خوراکی و وعده های غذایی را به شکل گل، حیوانات و … در بیاورید. با این کار مطمئن باشید تا چند ماه آینده شاهد افزایش وزن کودک خود خواهید شد.

۱۰. در خوردن غذاهای مورد علاقشان سخت گیری نکنید

گاهی اوقات ممکن است کودک هوس غذای ناسالم و یا فست و فودی کند. در این شرایط به هیچ وجه اصلا نباید از فراهم کردن غذای مورد علاقه اش امتناع کنید.

توصیه می کنیم برای ایجاد تنوع و رغبت بیشتر، نوشابه، آبمیوه، آبنبات، آدامس و … را در لیست غذایی کودک قرار دهید اما از مصرف بیش از حد آن هم خودداری کنید.

چه مواد مغذی باید در برنامه غذایی گنجانده شود؟

حال که با نکات مهم در تغذیه کودک آشنا شده اید، توصیه می کنیم بشقاب آن ها را با این مواد غذایی پر کنید:

  • غلات
  • چربی های سالم
  • غذاهای مملو از پروتئین
  • لبنیات
  • سبزیجات

بسیاری از کودکان بسیار بد غذا هستند که این موضوع آینده آن ها را به خطر می اندازد. توصیه می کنیم هرچه سریعتر برای این رفع این چالش نکات بالا را مرحله به مرحله اجرا کنید.

در این مقاله سعی کردیم تمام موارد مربوط به تغذیه کودک را برایتان شرح دهیم. اگر سوالی برایتان پیش آمده و هنوز به جواب نرسیده اید پیشنهاد می کنیم با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید تا سریع تر به نتیجه مطلوب برسید.

شکوفه غلامی مشاور تغذیه کودک یکی از بهترین مشاوران در این زمینه می باشد که شما می توانید تمامی سوالات خود را از طریق راه های ارتباطی در وب سایت با متخصص درمیان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×