کپسول لاکتوکر
اطلاعات دارویی - سلامت

کپسول لاکتوکر چیست و چه کاربردهایی دارد؟

بهمن ۱۰, ۱۴۰۰ 4۰351

کپسول لاکتوکر یـک ترکیـب سین بیوتیک (پروبیوتیک + پری بیوتیک) به هنگام نیاز به ایمنی بیشتر می باشد و حـــــاوی مقادیر بالایی از ۱۲ ســــــــویه باکتری سودمند و ایمن به همراه فروکتوالیگوســـــــــاکارید به عنوان پری بیوتیک است. سویه ها و پری بیوتیک به کار رفته در این محصول شامل موارد زیر می باشد:

  • لاکتوباسیلوس رامنوسوس
  • هِلوِتیکوس
  • کازئی
  • بیفیدوباکتریوم لاکتیس
  • لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
  • بیفیدوباکتریوم بروه
  • لاکتوباسیلوس بولگاریکوس
  • بیفیدوباکتریوم لانگوم
  • لاکتوباسیلوس پلانتاروم
  • بیفیدوباکتریوم بیفیدوم
  • لاکتوباسیلوس گسری
  • استرپتوکوکوس ترموفیلوس (۱۰۹CFU blend)

این فراورده فاقد گلوتن می باشد

موارد مصرف کپسول لاکتوکر

مصرف پروبیوتیک در بسیاری از موارد مفید است، اما اثرات این فرآورده در شرایط زیر مشهود است:

  • برطرف کردن علائم گاستروآنتریت شامل انواع اسهال مانند اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک
  • پیشگیری و کنترل عفونت های بیمارستانی مانند پنومونی وابسته به ونتیلاتور
  • پیشگیری و کاهش اسهال ناشی از شیمی درمانی و رادیوتراپی
  • عوارض پس از جراحی مانند عفونت و گاستروپارزی
  • علائم بیماریهای التهابی روده (IBD)
  • دوره نقاهت بیماریهای عفونی
  • تقویت و تنظیم سیستم ایمنی بدن، به ویژه در زمان شیوع بیماری های عفونی فصلی مانند سرماخوردگی و عفونت های تنفسی

بیشتر بخوانید : قطره پدی لاکت چیست و چه کاربردهایی دارد؟

مقدار و روش مصرف کپسول لاکتوکر

روزانه ۱ تا ۲ کپسول و یا طبق تجویز پزشک مصرف شود. بهترین زمان مصرف پس از غذا می باشد.

اثرات درمانی و فارماکولوژی

در دستگاه گوارش انسان تعداد بسیار زیادی باکتری وجود دارد که بیشتر آنها باکتری های مفید هستند و فلور میکروبی نامیده می شوند. این باکتری ها در حفظ توازن دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارند. فلور میکروبی بدن تحت تاثیر عوامل متعددی دچار دگرگونی و عدم تعادل می شود. این عوامل شامل تغییرات رژیم غذایی، افزایش سن، مسافرت، استرس و فشارهای روانی، انواع بیماری ها و مصرف داروهای مختلف به خصوص آنتی بیوتیک می باشند. این عوامل تعادل میکروبی روده را به گونه ای تغییر می دهند که تعداد باکتری های دارای پتانسیل بیماری زایی افزایش یافته و سلامت میزبان به خطر می افتد. در نتیجه باعث پدید آمدن اختلالات گوارشی (مانند اسهال، یبوست، علائم سوهاضمه، اختلال در جذب مواد غذایی، مقاومت به انسولین و…) و مشکلات ناشی از تحریک بیش از حد سیستم ایمنی (مانند آلرژی، اگزما، درماتیت و…) می گردند.

“پروبیوتیک ها” باکتری های سودمند دستگاه گوارش هستند که با بازسازی فلور میکروبی دستگاه گوارش اثرات محافظتی متعددی را در بدن اعمال می کنند و سبب پیشگیری و بهبود این مشکلات می گردند.

عوارض جانبی کپسول لاکتوکر

سویه های  پروبیوتیکی مورد استفاده در این محصول ایمن هستند. بسیاری از پروبیوتیک ها به عنوان عوامل Recognized as Safe) GRAS) توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به ثبت رسیده اند، و بقیه توسط اروپا و ژاپن تایید شده است. پروبیوتیک ها به خوبی تحمل می شوند ولی ممکن است در بعضی از بیماران ایجاد نفخ کنند که معمولا با ادامه مصرف برطرف می شود. در صورت ادامه یا تشدید این عارضه، می بایست به پزشک یا داروساز اطلاع داده شود.

تداخل دارویی

استفاده همزمان آنتی بیوتیک ها و پروبیوتیک می تواند اثربخشی پروبیوتیک ها را کاهش دهد، لذا توصیه می شود که حداقل با فاصله زمانی ۲ ساعت از یکدیگر مصرف شوند.

موارد احتیاط و هشدارها

در موارد زیر، قبل از مصرف محصول به پزشک اطلاع دهید:
داشتن شرایط خاص از جمله نقص سیستم ایمنی و ایدز، استفاده از داروهای سرکوب کننده ایمنی یا داروهای شیمی درمانی، استفاده از کاتتر وریدی، ابتلا به بیماری دریچه قلب، کولیت اولسراتیو فعال، سندرم روده کوتاه، وجود علائم عفونت (مانند تب، استفراغ، اسهال خونی و درد شکمی شدید) و هر گونه سابقه حساسیت دارویی یا غذایی.

در صورت مشاهده علائم عفونت (مانند تب بالا، لرز و سرفه پایدار) و یا واکنش های آلرژیک نظیر راش پوستی، خارش، کهیر، تورم صورت، سرگیجه شدید، سرفه، تنگی قفسه سینه و مشکل تنفسی، بلافاصله به پزشک یا داروساز اطلاع دهید.

موارد منع مصرف

درصورت ابتلا به پانکراتیت حاد یا سابقه حساسیت به هریک از اجزای فرآورده از مصرف آن خودداری نمایید.

بارداری و شیردهی

بر اساس مطالعات علمی متعدد، استفاده از پروبیوتیک ها در دوران بارداری و شیردهی ایمن است، اما بهتر است مصرف آن با مشورت پزشک صورت گیرد.

شرایط نگهداری

بر اساس نتایج آزمایش های پایداری، مکمل های پروبیوتیک شرکت زیست تخمیر را می توان به مدت ۲ هفته در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد نگهداری نمود، اما بهترین شرایط نگهداری این محصول در دمای ۸-۲ درجه سانتیگراد (داخل یخچال) می باشد که موجب افزایش طول عمر باکتری های پروبیوتیک خواهد شد. این محصول را دور از رطوبت و نور خورشید و همچنین دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.

منبع : زیست تخمیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×