Nlp چیست
سلامت روان

رعایت ۶ اصل NLP، هرآنچه که رویایش را دارید به واقعیت تبدیل کنید

فروردین ۳۰, ۱۴۰۲ 6۰126

بهبود کیفیت زندگی و سلامت روان از مهم ترین موضوعاتی است که افراد به آن ها توجه بسیاری دارند. درمان افسردگی ، استرس و اضطراب، بی خوابی و …. از مواردی است که فرد حتما باید پیگیری نماید. برنامه نویسی عصبی کلامی بین مکانیسم های مغز (عصبی) و زبان (زبان شناسی) و چگونگی تأثیر رابطه آن ها بر بدن و رفتار ما ارتباط ایجاد می کند. NLP می تواند کاربردهای مختلفی داشته باشد و بر کیفیت زندگی شما نیز تاثیر بگذارد. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره کاربرد ‏NLP به دست آورید، به شما خواندن این مطلب را پیشنهاد می کنیم.

Nlp چیست
NLP چیست

NLP چیست

واژه NLP مخفف کلمهNeuro Linguistic Programming  است. این کلمه به معنای برنامه ریزی عصبی کلامی است. NLP می تواند با استفاده از تجسم خلاق و اجرای تکنیک های موثر، به افراد کمک کند که تغییراتی در سیستم عصبی خود ایجاد نمایند. در روش NLP با استفاده از تکنیک های رفتاری، ارتباطی و ادراکی به افراد کمک می شود تا در افکار و اعمال خود تغییر ایجاد کنند. در حقیقت، تکنیک برنامه ریزی عصبی کلامی به افراد در برقراری ارتباط بهتر و سازنده تر با دیگران کمک خواهد کرد.

تاریخچه NLP

بندلر و گریندر جزء مبتکران رویکرد NLP بوده اند. این دو نفر فاکتورهای موفقیت افراد بزرگ را در تغییر رفتار دیگران بررسی کرده و به نتایجی دست یافتند. برنامه ‌ریزی عصبی یا NLP حاوی ابزارهای مختلفی برای تغییر رفتار است. بنابراین، افراد دیگری نیز با نوآوری های خود در بهبود این رویکرد نقش داشته اند. در واقع، NLP را می توان روشی کاربردی و حاوی تکنیک های مختلف برای پیشرفت افراد در زمینه های متفاوت در نظر گرفت.

کاربرد NLP چیست؟

اگر با کاربرد ‏NLP آشنایی ندارید، حتماً این بخش را مطالعه کنید. در این قسمت به بررسی کلی برخی از کاربردهای NLP می پردازیم. با استفاده از این تکنیک می توانید از فواید زیر بهره مند شوید.

  • این روش به منظور کمک به افراد در فراموش کردن رویدادها و خاطرات بد گذشته استفاده می شود.
  • روشNLP برای افرادی که از زندگی خود ناراحت هستند و احساس افسردگی می کنند نیز روشی موثر و کاربردی است.
  • یکی دیگر از کاربردهای روشNLP، افزایش میزان اعتماد به نفس در افرادی است که قصد پیشرفت در عملکرد خود را دارند.
  • با این روش می توانید عادات بد خود را تغییر داده و شروع به ساخت عادت های جدید کنید.
  • تکنیک روش NLP می تواند باعث افزایش میزان عملکرد ذهنی در افراد شود.
  • از انواع کاربرد NLP می توان به درمان مشکلاتی از قبیل ترس و فوبی اشاره کرد.
  • کمک به افراد در برقراری ارتباط جزوءکاربردهای دیگرNLP است.
  • اگر می ترسید که در جمع سخنرانی کنید، استفاده از روش NLP به شما کمک خواهد کرد.
تاثیرNlp بر کیفیت زندگی
تاثیرNLP بر کیفیت زندگی

تاثیرNLP  بر کیفیت زندگی

یکی از انواع کاربرد ‏NLP تاثیر بر کیفیت زندگی است. NLP به فرد کمک می کند که خواسته های خود را به شکل واضح برای ضمیر ناخودآگاه مشخص نماید و فرق بین عملکرد ناخودآگاه و خودآگاه را بیابد. شما می توانید از ضمیر ناخودآگاه به خوبی کمک بگیرید و به اهداف خود برسید. شما با تکنیک NLP به راحتی قادر به تغییر عادت ها، افزایش توانایی و تغییر رفتار خود هستید.

همه این موارد به بهبود کیفیت زندگی شما کمک خواهند کرد. در مجموع NLP به دلایل زیر باعث تغییر در کیفیت زندگی می شود:

  • دیدگاه، افکار و نگرش فرد تغییر می کنند.
  • احساسات و گفتگوهای درونی کنترل می شوند.
  • فرد روی توانایی و قابلیت های خود تمرکز بیشتری دارد.
  • عادت های اشتباه کنار گذاشته می شوند.
  • فرد به منظور انجام کارهای خاص، توانایی جدیدی به دست می آورد.

بررسی اصول ۶ گانه برنامه ریزی عصبی کلامی

برنامه ریزی عصبی کلامی یا NLP دارای ۶ اصل مهم است. در واقع، این شش اصل جزء ستون های اصلی روش NLP  هستند. اصول شش گانه برنامه ریزی عصبی کلامی شامل موارد زیر می شود:

اهمیت ضمیر ناخودآگاه

آیا قصد رسیدن به اهداف خود را دارید؟ پس کاربرد ضمیر ناخودآگاه را نادیده نگیرید. ضمیر ناخودآگاه می تواند نقش بسزایی در دستیابی یا نرسیدن به اهداف شما داشته باشد. به عقیده فروید، قسمت بزرگی از ذهن یا ضمیر ما، پنهان و نهفته است. به منظور موفقیت باید ضمیر ناخودآگاه خود را به سمت اتفاقات مثبت حرکت دهید. اما به هر حال، گاهی اوقات ذهن و ضمیر ناخودآگاه به اتفاقات و رویدادهای منفی تمایل دارند.

انعطاف پذیری

انعطاف ‌پذیری یکی دیگر از اصول برنامه ریزی عصبی کلامی است. انعطاف پذیری به این معنا بوده در صورتی که عملکرد فعلی شما برای رسیدن به هدف پاسخگو نیست، باید سراغ کار دیگری بروید. هر اندازه میزان استراتژی ها برای رسیدن به اهداف زیادتر باشند، احتمال موفقیت شما نیز بیشتر خواهد بود. آموزش های NLP می توانند باعث شوند که انتخاب های فرد برای رسیدن به نتایج مورد نظر افزایش یابند.

ارتباط موثر

یکی از اصول NLP می تواند ارتباط موثر باشد. ارتباط موثر باعث بهبود کیفیت رابطه و جلب اعتماد به صورت متقابل می شود. افراد از این طریق می توانند شناخت بیشتری نسبت به یکدیگر پیدا کنند.

اصول Nlp
اصول NLP

هدف

یکی از اصول شش گانه NLP، مشخص کردن اهداف و خواسته ها است. آموزش های NLP به افراد کمک می کند که در مسیری موفقیت آمیز قرار بگیرند.

پیش فرض های NLP

یکی دیگر از اصول NLP، پیش فرض ها هستند. این پیش فرض ها به افراد در رسیدن به موفقیت کمک می کنند. پیش فرض های NLP باعث می شوند که نگرش فرد در برقراری رابطه او با دیگران تغییر نماید. این پیش فرض ها همان نظرات و باورهای افراد موفقی بوده اند که به درک ما از پدیده ها کمک زیادی می کنند.

استفاده از نقشه راه

یکی از اصول NLP داشتن نقشه است. این نقشه می تواند به فرد در پردازش و یادآوری داده ها کمک کند. از این نقشه می توان به منظور بهبود مهارت اندیشیدن و یادگیری استفاده کرد.

کاربرد های روش NLP در روانشناسی

از روش NLP در روانشناسی استفاده های متعددی می شود. با استفاده از این روش می توان بسیاری از مشکلات روانشناختی را تا حدودی درمان کرد. شما می توانید برای درمان با استفاده از روش NLP به روانشناسانی مراجعه کنید که از این رویکرد استفاده می کنند. از انواع کاربرد ‏NLP در روانشناسی می توان به درمان موارد زیر اشاره کرد:

  • افسردگی
  • اضطراب
  • بیش فعالی
  • فوبی و ترس
  • استرس پس از ضربه
  • افسردگی
  • وسواس جبری
  • اختلال شخصیت مرزی
کاربرد های روش Nlp در روانشناسی
کاربرد های روش NLP در روانشناسی

نتیجه گیری

این تکنیک به افراد کمک خواهد کرد تا در اعمال، رفتار و افکار خود تغییراتی را به وجود آورند. از تاثیرات NLP بر کیفیت زندگی می توان به کنترل احساسات، تغییر در نگرش افراد، کنار گذاشتن عادت های نادرست و تمرکز روی توانایی و استعدادها اشاره کرد.روانشناسی NLP به افراد در نحوه رفتار، تفکر و درک ذهن راهنمایی هایی ارائه می دهند. افراد با استفاده از تکنیک هایNLP می آموزند که به چه صورت باید افکار، خلق و خو و احساسات خود را کنترل نمایند. تکنیک های مختلفی برای درمان مشکلات روان وجود دارد. روانشناسی کیانی یکی از معتبرترین مراکز برای درمان و رفع مشکلاتی مثل بی خوابی، افسردگی، اضطراب و …  است که با خیالی راحت می توانید به آن ها اعتماد نمایید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×