کشیدن دندان عقل چگونه است؟

کشیدن دندان عقل برای افرادی که دندان عقل دارند معضل بزرگی است. زیرا تصور اینکه فرآیند کشیدن این دندان چقدر می‌تواند طولانی و آزاردهنده باشد باعث می‌شود که برای کشیدن دندان عقل اقدام نکنند. اما با کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این دندان و نحوه کشیدن دندان عقل با خیالی آسوده به دندانپزشکی مراجعه خواهید کرد، پس تا انتهای مقاله را مطالعه کنید.

دندان، یک عضو مهم در بدن انسان است که هر کدام از آن‌ها در زمانی خاص شروع به رویش می‌کنند. عمر این دندان‌ها در افراد مختلف متفاوت است؛ از این رو بهتر است که به طور دائم به آن‌ها رسیدگی شده و دندان‌های ناسالم ترمیم شوند. کشیدن دندان عقل هم یکی از فعالیت‌های جراحی دندانپزشکی است که هر کسی ممکن است آن را تجربه کند. در ادامه با دندان عقل، انواع آن و کشیدن دندان عقل آشنا می‌شوید.

 دندان عقل چیست و چه انواعی دارد؟

احتمالاً همه شما دندان عقل را می‌شناسید یا ممکن است خودتان یک یا چند دندان عقل در دهانتان رشد کرده باشد. در اصل دندان عقل در کنار دندان آسیاب دوم رشد می‌کند و آخرین دندان‌های دائمی هستند که در دهان ظاهر می‌شوند. این نوع دندان معمولاً بین ۱۷ تا ۲۵ سالگی ظاهر می‌شوند و جمعاً ۴ عدد و هر یک در دو سمت و انتهای لثه‌ها در فک بالا و پایین رشد می‌کنند.

البته ممکن است رشد دندان عقل در افراد مختلف، متفاوت باشد. این دندان در برخی افراد به طور کامل رشد می‌کند، برخی اصلاً دندان عقل ندارند و برخی هم این دندان را به‌صورت رویش ناقص تجربه می‌کنند؛ از این رو دو نوع دندان عقل داریم که شامل موارد زیر هستند:

  • دندان عقل کامل

این نوع دندان دارای رشد کامل و طبیعی است و فرد می‌تواند از آن مانند سایر دندان‌های خود استفاده کند.

  • دندان عقل نهفته

گاهی اوقات دندان عقل رشد کاملی ندارد و فقط تاج آن بیرون می‌آید. حتی در برخی مواقع اصلاً از زیر لثه بیرون نمی‌آید و درد و عفونت آن نشان‌دهنده حضور آن است.

  • دندان عقل با رشد زاویه‌دار

کشیدن دندان عقل

رشد دندان با زاویه نسبت به هر سمتی از لثه یک نابهنجاری است و باید درمان شود.

چه زمانی باید اقدام به کشیدن دندان عقل کرد؟

زمان کشیدن دندان عقل اهمیت زیادی دارد که بستگی به نوع دندان عقل دارد. به طور کلی زمان کشیدن دندان متناسب با نوع دندان عقل به سه دسته زیر تقسیم می‌شود:

  • در برخی افراد ممکن است دندان‌های عقل به طور کامل و صاف رشد کنند؛ اما این شرایط بسیار کم پیش می‌آید. در صورتی که دندان عقل طبیعی بود، نیازی به کشیدن آن تا زمانی که خراب نشده است، نخواهید داشت. در صورتی که دندان خراب شود، باید هر چه سریع‌تر آن را تخلیه کرد.
  • گروه دومی که نیاز دارند تا برای کشیدن دندان عقل اقدام کنند، افرادی هستند که دارای دندان عقل نهفته یا با رشد کم هستند. دندان‌های عقل نهفته شاید در حال حاضر مشکلی ایجاد نکنند؛ اما به مرور زمان باعث عفونت و آسیب به دندان‌های اطراف می‌شوند.
  • در صورتی که این نوع دندان با زاویه رشد کرده باشد، باز هم کشیدن دندان عقل لازم می‌شود. رشد با زاویه نسبت به دندان مولر دوم یا به سمت پشت دهان، سبب آسیب به دندان‌ها و استخوان فک می‌شود. در این صورت هم باید هر چه سریع‌تر آن را بیرون آورد.

فرایند کشیدن دندان عقل چیست؟

باید این نکته را مدنظر قرار دهید که کشیدن دندان عقل باید با تجویز دندان‌پزشک صورت گیرد. معمولاً یک عکس از دندان گرفته می‌شود تا وضعیت آن مشخص شود. پس از این که به دندان‌پزشک مراجعه کردید و تشخیص داد که دندان باید بیرون آورده شود، فرایند زیر طی می‌شود.

· تزریق بی‌حسی یا بیهوشی

با توجه به این که پیچیدگی کشیدن دندان عقل چقدر است، به سه روش می‌توان برای آرام‌بخشی و بی‌حسی دندان اقدام کرد.

بی‌حسی موضعی

اولین و ساده‌ترین روشی است که با یک یا چند تزریق در نزدیکی دندان انجام می‌شود. ممکن است قبل از تزریق بی‌حسی، ماده‌ای برای بی‌حسی لثه اعمال شود. در این روش بیمار کاملاً بیدار است و حرکات و فشار را احساس می‌کند؛ ولی نباید درد داشته باشد یا درد بسیار کمی را تجربه می‌کند.

تزریق وریدی آرام‌بخش بر روی بازو

با این تزریق، فرد احساس بی‌حسی آرام‌بخشی می‌کند که هوشیاری بیمار در طی کشیدن دندان کاهش می‌یابد. در این روش نه‌تنها بیمار درد را حس نمی‌کند، بلکه هوشیاری او هم زیاد نیست. البته این روش در کنار بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و برای افرادی که آستانه تحمل پایین یا استرس زیاد دارند تجویز می‌شود.

بیهوشی عمومی

در شرایطی خاص، ممکن است دندانپزشک بی‌هوشی عمومی را برای بیمار تجویز کند. در این روش، بیمار هوشیاری خود را به طور کامل از دست می‌دهد، تیم جراحی، دارو، دما، فشارخون،  تنفس و … را در بیمار بررسی می‌کنند و تمام مراحل کشیدن دندان عقل در بی‌هوشی انجام می‌گیرد.

کشیدن دندان عقل

·        کشیدن دندان عقل

برای بیرون آوردن دندان عقل، ابتدا جراح، برشی را در لثه ایجاد می‌کند تا دندان و استخوان پیدا شود. در صورتی که استخوان دسترسی به ریشه دندان را محدود می‌کند، مقداری از استخوان هم خارج می‌شود. دندان با توجه به شرایطی که دارد در یک مرحله یا به‌صورت تکه‌های جداگانه بیرون آورده می‌شود. پس از خارج کردن دندان، محل دندان تمیز شده و زخم بخیه می‌شود.

گاهی اوقات که زخم کمی ایجاد شده است، نیازی به بخیه زدن هم نیست. گاز استریل روی محل کشیدن دندان عقل گذاشته می‌شود تا خونریزی را کنترل کند.

برای اطلاعات بیشتر پیرامون عوارض کشیدن دندان عقل و هزینه کشیدن دندان عقل وارد آدرس شبکه تخصص دندانپزشکی میخک(mikhakdental.com) بشوید.

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها