لووفلوکساسین
اطلاعات دارویی - سلامت

قرص لووفلوکساسین چیست و چه کاربرد و عوارضی دارد؟

مهر ۵, ۱۴۰۰ 3۱277

لووفلوکساسین ضد باکتری وسیع الطیف از نسل سوم فلوروکینولونها است که بر روی باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی هوازی و برخی بی هوازی های حساس به دارو مؤثر است.

همچنین لووفلوکساسین در درمان استافیلوکوک، استرپتوکوک حساس به دارو، سینوزیت، هموفیلوس آنفلوآنزا، برونشیت، عفونت های پوستی بدون عارضه تا خفیف، عفونت های دستگاه ادراری عارضه دار خفیف تا متوسط و همچنین درپروستاتیت باکتریال حاد و مزمن کاربرد دارد.

لووفلوکساسین به عنوان درمان خط اول پروستاتیت باکتریال توصیه شده است.

لووفلوکساسین برای عفونت :

عفونت از بیماریهای شایعی است که هر عضوی از بدن را میتواند درگیر کند. عوامل ژنتیکی، داشتن رژیم غذایی نامناسب، عدم رعایت بهداشت و مشکلات عصبی و استرس از عواملی هستند که در بروز عفونت موثر هستند

عفونت ادراری، عفونت دستگاه تنفسی، عفونت پوست، عفونت مثانهو مجاری ادراری و … از بیماریهایی هستند که برای درمان نیاز به داروهای آنتیبیوتیک(لوفلوکساسین) دارند. در چنین شرایطی پزشک با توجه به ضعف و شدت بیماری داروی مناسب را به منظور مبارزه با باکتریهای مولد عفونت برای بیمار تجویز میکند.

توصیه ما برای پیشگیری از ابتلا به این بیماریها، مصرف به اندازه مایعات مخصوصا آب است. با این کار بدن را همواره مرطوب نگه داشته و میتوانید از بروز عفونت تا حدی پیشگیری کنید.

لووفلوکساسین سینوزیت

بیماری سینوزیت مزمن چیست و چه علائمی دارد؟نشانههای بیماری سینوزیت مزمن در بسیاری از افراد به صورت گرفتگی بینی، درد یا فشار در نقاط مختلف صورت یا دندانها ظاهر میشود. معمولا آبریزش بینی به رنگ زرد، سبز و حتی بیرنگ قابل مشاهده است.

 

لووفلوکساسین برای درمان سینوزیت ماگزیلاری حاد ایجاد شده توسط گونه های فعال استرپتوکوکوس پنومونیه، موراکسلا کاتارالیس یا هموفیلوس آنفلوآنزا مورد استفاده قرار می گیرد.

زمان مصرف لووفلوکساسین

لووفلوکساسین آنتی بیوتیکی است که برای درمان عفونت باکتریاییاستفاده میشود. این دارو برای درمان عفونتهای باکتریایی مانند عفونتهای دستگاه ادراری، عفونتهای قفسه سینه و گلو ،عفونتهای پوستی ، سینوزیت و عفونت پروستات استفاده میشود. لووفلوکساسین با کشتن باکتری ، عفونت را از بین میبرد.

معمولاً برای درمان عفونتهای باکتریایی، استفاده از سایر آنتی بیوتیک ها ترجیح داده میشوند، اما اگر سایر آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت خاصی مؤثر نبوده باشند، لووفلوکساسین برای فرد تجویز میشود.

لووفلوکساسین متعلق به یک کلاس از داروهای آنتی بیوتیک فلوروکینولون است . یک کلاس از داروها گروهی از داروهایی هستند که به شیوه ای مشابه کار می کنند. این داروها اغلب برای درمان شرایط مشابه استفاده می شوند.

سیپروفلوکساسین و لووفلوکساسین

سیپروفلوکساسینو لووفلوکساسین توسط سازمان غذاوداروی آمریکا در پروفیلاکسی بعد از تماس آنتراکس ( سیاه زخم ) استنشاقی، درمان و پیشگیری از طاعون ( plague ) تایید شده اند.

توصیه های مصرف لووفلوکساسین

فرم خوراکی لووفلوکساسین بهتر است با معده خالی یک ساعت قبل و یا دو ساعت بعد از غذا مصرف شود. معمولا یک بار در روز و با یک لیوان پر آب بلعیده می شود.

مصرف هم زمان لووفلوکساسین با روی- کلسیم – منیزیم و سایر فلزات باعث کاهش جذب دارو می شود بنابراین شربت های آنتی اسید – لبنیات – مولتی ویتامین های مینرال حداقل با دو ساعت فاصله زمانی باید مصرف شوند.

برای اطلاع از سایر تداخلات احتمالی با پزشک یا داروساز مشورت کنید.

برای جلوگیری از فراموشی و افزایش اثربخشی، بهتر است قرص لووفلوکساسین هر روز در زمان مشخص مصرف شود.

دوره درمان با این دارو را کامل کنید حتی اگر علائم بیماری برطرف شده باشد.

مصرف لووفلوکساسین در بارداری و شیردهی

مصرف لووفلوکساسین در دوران بارداری تنها زمانی مجاز است که استفاده از آن اجتناب ناپذیر می باشد. در صورتی که شما حین استفاده از این دارو باردار شده اید یا قصد بارداری دارید، موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و با وی درباره مصرف این دارو مشورت نمایید.

این دارو می تواند از طریق شیر مادر به نوزاد یا شیرخوار منتقل شود. گرچه تا کنون گزارشی از زیان بار بودن این دارو بر نوزاد یا شیرخوار گزارش نشده است بنابراین توصیه می شود در صورتی که شما قصد شیر دهی به فرزند خود را دارید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

لووفلوکساسین برای عفونت ادراریعوارض جانبی احتمالی

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرفکنندگان نیز هیچ نوع عارضهای بروز نمیدهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو،از بین میروند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض میبایست به پزشک اطلاع داده شود:

اسهال ، احساس مریضی ، سردرد ، سرگیجه ، مشکلات خواب ، تغییرات موقتی در آنزیمهای کبدی

نکته مهم:

در برخی از افراد ، لووفلوکساسین عوارض جانبی نادر اما جدی را ایجاد میکند ، اگر هر یک از عوارض زیر در شما به وجود آمد ، در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید:

واکنشهای آلرژیک ، مانند تورم اطراف چهره و دهان، بثورات پوستی و یا هر مشکل تنفسی

درد یا تورم در مفاصل

اختلال فکری در مورد آسیب رساندن به خودتان

اگر شما هر علائم دیگری دارید که احساس میکنید به خاطر استفاده از داروی لووفلوکساسین میباشد، با پزشک خود مشورت کنید.

موارد منع مصرف داروی لووفلوکساسین

به تاریخ انقضای داروی لووفلوکساسین توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمامشده است، از آن مصرف نکنید.

هرگز داروی لووفلوکساسین را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.

داروی لووفلوکساسین را بیش از دوز تجویزشده توسط پزشک ، مصرف نکنید.

تداخل دارویی لووفلوکساسین را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

تاوانکس

تداخلات دارویی

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و محصولات گیاهی) که استفاده میکنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

برخی از داروهایی که ممکن است با این دارو تداخل کنند ، عبارتاند از:

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (مانند ایبوپروفن، ناپروکسن) و واکسنهای باکتریایی زنده (مانند حصبه، BCG).

اگر چه بیشتر آنتی بیوتیک ها بعید است که کنترل بارداری را تحت تأثیر قرار دهند اما آنتی بیوتیک هایی مثل ریفامپین (rifampin)، ریفابوتین (rifabtuin) ، اثر بخشی کنترل بارداری هورمونی از قبیل قرص، پچ، یا حلقه را کاهش میدهند.

قبل از استفاده از آنتی بیوتیک ها با پزشک خود مشورت کنید.

لووفلوکساسین بسیار شبیه به افلوکساسین است. داروهای حاوی افلوکساسین همراه با داروی لووفلوکساسین استفاده نکنید.

سوکرالفت، میادانوسین، مولتی ویتامین ها، آنتی اسیدها یا سایر داروها یا مکمل هایی که شامل منیزیم، آلومینیوم، آهن و روی می توانند سطوح لووفلوکساسین را کاهش داده و از کارکرد آن جلوگیری کنند.

قرص لووفلوکساسین را دو ساعت قبل یا دو ساعت پس از مصرف این داروها یا مکمل ها مصرف کنید.مقدار مصرف لووفلوکساسین

میزان دوز مصرفی برای بیماران pneumonia (ذات الریه ، سینه پهلو ، دارای التهابات ریوی):

برای افراد بالغ ( زیر ۱۸سال)

این دارو برای افراد زیر ۱۸سال بدون تجویز پزشک اکیدا ممنون است .

برای افراد بالغ ( ۱۸-۶۴سال)

پنومونی بیمارستانی (پنومونی در بیمارستان بستری شده ):

۷۵۰میلی گرم هر ۲۴ساعت به مدت ۷تا ۱۴روز مصرف می شود.

پنومونی به دست آمده در خارج از بیمارستان :

۵۰۰میلی گرم هر ۲۴ساعت به مدت ۷تا ۱۴روز مصرف می شود و یا ۷۵۰میلی گرم هر ۲۴ساعت به مدت ۵روز مصرف می شود.

دوز داروی شما بستگی به نوع باکتریایی که باعث عفونت شما می شود.

نکاتی که قبل از مصرف لووفلوکساسین باید در نظر گرفته شود

برخی از داروها برای افراد با شرایط خاص مناسب نیست، و بعضی داروها نیز درصورتیکه نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز میگردد. بنابراین بهتر است قبل از مصرف داروی لووفلوکساسین ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:

در صورتی که باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید و یا به نوزاد خود شیر میدهید.

اگر شما زیر ۱۸سال سن دارید.

تاکنون دچار مشکلی مانند التهاب تاندون شدهاید.

هر گونه مشکل کلیوی دارید.

شما مبتلا به صرع و یا هر وضعیت دیگری همراه با تشنج هستید.

هرگونه مشکلات مربوط به سلامت روان دارید.

دچار هرگونه بیماری قلبی و یا ضربان قلب غیر معمول هستید.

در صورتی که به بیماری میاستنی گراویس (بیماری ضعف عضلانی) مبتلا هستید.

اگر کمبود گلوکز ۶فسفات دهیدروژناز(G6PD)دارید.

این یک اختلال ژنتیکی است که باعث حساسیت به خوردن مواد غذایی مانند باقلا میشود.

اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف میکنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.

اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.مخصوصاً اگر به آنتی بیوتیک های کینولون دیگر ( مانند افلوکساسین، سیپروفلوکساسین، موکسی فلوکساسین و نالیدیکسیک اسید) حساسیت دارید حتماً به پزشک خود بگویید.

 

آنتی بیوتیک ها و تاثیر آن بر مغز انسان

آنتی بیوتیک ها دسته ای از داروها هستند که برای از بین بردن عوامل ایجاد کننده ی بسیاری از بیماری های عفونی، به صورت گسترده در سراسر دنیا مصرف می شوند. اما آیا از تاثیر این دارو بر مغز آگاهی دارید ؟ مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک مغز را دچار مشکل می کند. بهتر است این بخش از سلامت نمناک را با دقت بیشتری مطالعه کنید. آنتی بیوتیک مغز

چگونه آنتی بیوتیک می تواند عملکرد مغز را کاهش دهد؟

یافته های اخیر نشان می دهد که استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک ها می تواند مانع از رشد سلول حافظه و مغز و همچنین سلامت روده . ارتباط بین دستگاه گوارش و مغز بیش از یک سال تحت توجهات پزشکی قرار گرفته است.

اما مقاله علمی اخیر که در ماه آوریل منتشر شد, یک ارتباط روشن بین میکروب های روده, سیستم ایمنی و مغز را نشان داد.محققان معتقدند که مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک ها می تواند عملکرد مغز را مختل کند.

درمان طولانی مدت ممکن است بر عملکرد مغز تاثیر بگذارد اما پروبیوتیک ها می توانند انعطاف پذیری مغز را متعادل کنند و به عنوان یک گزینه درمان واقعی در نظر گرفته می شوند.

منابع : ویکی پدیا / ستاره  / نمناک

تعداد دیدگاهها: ۱

  1. مهشید

    من نمیدونم چرا بعضی از داروها عوارض زیادی برایشان می نویسند
    .انسان می ترسد مصرف کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×