بیماران قلبی از چه نوع ایمپلنتی می توانند برای دندان خود استفاده کنند

در حال حاضر و در عصر فعلی، با توجه به افزایش آگاهی مردم در زمینه بهداشت و پیشگیری از بیماری­ها هنوز هم یکی از مشکلات رایج در ایران و جهان، بیماری­های دهان و دندان است.یکی از راه­های رایج در بین مردم و مورد استقبال دندان­پزشکان، برای رهایی از دردهای دندان و مشکلات مخنلف دندان ایمپلنت دندان است.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان یا همان کاشت دندان نیازمند یک عمل جراحی است که با مشورت بیمار و صلاح­دید دندان­پزشک در دهان بیمار قرار می­گیرد. یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن شما را درگیر کرده باشد این است که چه کسانی نمی­توانند از این روش استفاده کنند؟ یا اینکه شرایط بیماران قلبی برای استفاده از ایمپلنت چیست؟

ما در این مقاله ابتدا به همراهی شما عزیزان، به صحبت مختصری درباره خود ایمپلنت پرداخته و سپس به تفصیل درباره ممنوعیات افراد برای گذاشتن ایمپلنت و شریط ایمپلنت برای بیماران قلبی و شروط آن می­پردازیم.

ابتدا به تعریفی کوتاه از ایمپلنت دندان می­پردازیم. به تعریف ساده ایمپلنت یعنی جایگذاری دندان به صورت مصنوعی به جای دندان­های خالی. این درمان، رایج ترین و استانداردترین درمان برای پر کردن جای خالی دندان­ها است. تاج مصنوعی دندان روی یک شی کوچک پیچ مانند، که داخل استخوان فک فرو رفته و به دندان­های کناری جوش خورده است، سوار می­شود.

در این حالت پیچ کوچکی در داخل استخوان فک ثابت شده است، نقش ریشه دندان را ایفا می­کند. تاج مصنوعی که روی این ریشه مصنوعی یا همان پایه ایمپلنت قرار می­گیرد، در واقع نقش دندان را داشته و عمل جویدن را انجام می­دهد.

بیماران قلبی از چه نوع ایمپلنتی می

حالا که با ایمپلنت دندان یک آشنایی کلی پیدا کردیم، در کنار شما همراهان عزیز دکتر مژگان آزادی خواه سراغ مباحث بعدی می­رویم.

چه کسانی نباید از ایمپلنت دندان استفاده کنند؟

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، ایمپلنت دندان نیز مانند روش­های درمانی دیگر یک سری کنتراندیکاسیون­ها یا ممنوعیات دارد. در ابتدا باید عرض کنیم که محدودیت حداکثر سن نمی­توان برای آن قائل شد. افرادی که از سلامت دهان و لثه برخوردار هستند می­توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند. اما افرادی که نباید از ایمپلنت دندان استفاده کنند، خود به دو گروه تقسیم می­شوند. گروه اول کسانی هستند که ایمپلنت برای آن­ها یک کار بی فایده است. گروه دوم کسانی هستند که ایمپلنت برای آن­ها خطرناک است.

افرادی که ایمپلنت برای آن­ها موفقیت آمیز نخواهد بود

در برخی موارد ایمپلنت دندان یک کار بدون منفعت است. اگر بخواهیم بیشتر توضیح دهیم می­توان اینگونه گفت که ایمپلنت در یک سری از افراد با اینکه ضرری برای آن­ها ندارد اما سودی هم ندارد. در این موارد بنا بر یک سری از دلایل ممکن است گذاشتن ایمپلنت ناموفق بوده و بعد از گذذشت زمانی کوتاه از جای خود خارج شود. در این مورد می­توان به افرادی اشاره کرد که به طور مدام از قلیان و سیگار و پیپ و به طور کلی از دخانبات استفاده می­کنند. با توجه به انی موضع کسانی­که می­خواهند ایمپلنت موفق داشته باشند باید مصرف خود را بسیار کاهش داده و در حد توان آن را ترک کنند.

مورد دیگری که می­توان به آن اشاره کرد برای نوجوانان و خردسالان است.از آنجاییکه رشد بدنی آن­ها کامل نشده است، فک آن­ها نیز در حال رشد است، با رشد آن از جای خود جدا می­شود.

مورد دیگری که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم این است که اگر لثه بسیار تحلیل رفته یا استخوان فک ساییدگی زیاد داشته باشد نمی­توان از ایمپلنت دندان استفاده کرد.

بیماران قلبی از چه نوع ایمپلنتی می

افرادی که ایمپلنت برایشان خطرناک است

در یک سری از موارد نیز این ممنوعیت­ها به گونه­ای است که ممکن است برای مددجو خطرآفرین باشد. در ادامه بحث به آن­ها اشاره می­کنیم.

اولین موردی که می­توانیم از آن صحبت کنیم، دیابت است. همانطور که مطلع هستید دیابت خود به دو نوع کنترل­نشده و کنترل­شده تقسیم می­شود. کسانیکه مرض قند کنترل­نشده دارند بسیار مستعد خونریزی و عفونت­های دهان و دندان هستند و لثه آن­ها با ایمپلنت دندان می­تواند به بستر رشد این عفونت­ها تبدیل شود.

مورد بعدی که می­توان در این بخش مطرح کرد کسانی هستند که سکته قلبی داشته اند. این افراد باید ۶ ماه پس از سکته قلبی برای ایمپلنت اقدام کنند که حتی در این صورت نیز انجام این عمل باید طبق صلاح­دید پزشک باشد.

پوکی استخوان و سرطان آن نیز جزو مواردی هستند که گذاشتن ایمپلنت به طور کلی در آن­ها ممنوع است. همانگونه که در ابتدای مقاله عرض کردیم ، ایمپلنت دندان نیازمند جراحی است که پایه ایمپلنت را وارد استخوان فک می­کنند. بدیهی است که با توجه به این دو بیماری و ضعف استخوان نباید این عمل انجام شود.

کسانیکه مشکلات سیستم ایمنی و یا بیماری­های مرتبط با آن را دارند، نباید از ایمپلنت استفاده کنند. من جمله افرادیکه می­توان به آن­ها اشاره کرد، بیماران لوسمی، MS و ایدز هستند که سیستم ایمنی بسیار تحریک پذیر و یا در مواردی ضعیف و حساس است.

افراد تحت شیمی­درمانی و پرتودرمانی و بانوان باردار کسانی هستند که نباید ایمپلنت دندان انجام دهند.

شرایط کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران قلبی

بیماران قلبی باید حتما به این نکته توجه داشته باشند که انجام جراحی های دندان روی قلب می تواند فشار وارد کند و این ممکن است برای برخی از افراد مشکلاتی را ایجاد کند. برای همین مهم است که قبل از انجام ایمپلنت حتما با دکتر متخصص قلب مشورت کرده و شرایط جسمی خود را با او در میان بگذارند.

نکته دیگر که بسیار حائز اهمیت است، این است که بیناران قلبی باید در شرایط پایداری قرار داشته و به دور از اضطراب و استرس نیز باشند. در این افراد، متخصص قلب و عروق باید شرایط جسمانی آن­ها را تایید کند.

 

انجام تست قلبی قبل از ایمپلنت

همانطور که پیش­تر گفتیم، ایمپلنت دندان در این افراد طبق صلا­ح­دید متخصص قلب و عروق انجام می­شود. بدیهی است که تست­های موردنیاز نیز طبق نظر متخصص است. با توجه به مشکل موجود تست­هایی از قبیل گرفتن نوار قلب، تست ورزش، آزمایشات خون و عواملی از این دست ممکن است برای بیماران قلبی انجام شود.

روکش دندان

روکش دندان به حفظ سلامت دندان بعد از ارتودنسی می تواند بسیار کمک کند. روکش دندان زمان آسیب دیدگی های وسیع، پوسیدگی شدید و گسترده و عواملی مانند آن­ها، استفاده می­شود. البته باید اشاره کنیم به عنوان یکی از راه­های بازیابی و اصلاح زیبایی لبخند نیز از آن یاد می­شود که علاوه بر درمان باعث زیبا سازی و بهبود اعتماد بنفس افراد نیز می شود.

لمینت سرامیکی

لمینت سرامیکی ماده ای است که همرنگ دندان بوده و توسط پزشک متخصص در لابراتوار ساخته می شود. لمینت سرامیکی طرفداران زیادی به خود جلب کرده است و دلیل اصلی آن هم زیبایی دندان و اصلاح بی نظمی دندان می باشد. لمینت سرامیکی به دلیل استحکام زیادی که دارد می تواند برای مدت طولانی استفاده شود.

سخن پایانی

در این مقاله در کنار شما عزیزان و همراهان دکتر مژگان آزادی خواه، به توضیح ایمپلنت و ممنوعیات آن پرداختیم و به خصوص درباراه ایمپلنت در بیماران قلبی صحبت کردیم. از تمامی این موارد می­توان نتیجه گرفت که حتی بیماران قلبی با شرایط مختلف نیز می­توانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند، فقط نباید کار خود را به بخت و اقبال بسپارند و این عمل را با صلاح­دید و مشورت متخصص قلب و عروق و دندان­پزشک خود انجام دهند.

پزشک متخصص با بررسی بیماری و ثبات وضعیت قلبی و جسمی آن­ها در مشاوره قلب با انجام برخی تست­ها، اجازه جراحی را به آن­ها می­دهد و آن­ها نیز می­توانند از این روش استفاده کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها